Nieuw in de VakantieBieb: klassenchallenge!

Bijlage-Marketingbericht-4-_beeld-jongetje-voor-bij-persberichtDe VakantieBieb is sinds 1 juni open en sluit pas op 31 augustus. Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, in de VakantieBieb vind je meer dan 60 e-books. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store en de te lezen boeken zijn ook gratis. De VakantieBieb is bedoeld om iedereen kennis te laten maken met e-books en kinderen de mogelijkheid te geven om tijdens de vakantie hun leesvaardigheid te onderhouden.

Nieuw dit jaar is de ‘klassenchallenge’: helpt jouw klas Paul van Loon en Mirjam Oldenhave deze zomer uit de brand? Het is bijna vakantie en de twee schrijvers zitten met een groot probleem: ze zijn allebei een zomerverhaal aan het schrijven, maar hebben zoveel ideeën over hoe het verhaal zal aflopen dat ze niet kunnen kiezen. Beide schrijvers zijn ten einde raad: de zomer staat voor de deur en ook zij willen hun werk even neerleggen om op vakantie te gaan.

Win een boekenpakket van 25 boeken
Daarom dagen ze de klas uit om hun probleem op te lossen. Aan de kinderen de taak om het verhaal van één van deze schrijvers zo creatief mogelijk af te maken. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld met een verhaal, filmpje, toneelstuk, tekening of collage. Alles kan en mag. De klas die de origineelste afloop verzint, wint een pakket van 25 boeken uit de VakantieBieb.

Bekijk voor de verhalen die de kinderen moeten afmaken de filmpjes de filmpjes op www.primaonderwijs.nl/vakantiebieb/klassenchallenge. Op deze website zijn ook de teksten te downloaden die nog niet af zijn. Inzenden per post kan van 1 juni tot en met 28 juni. Digitale inzendingen kunnen tot en met 30 juni worden gemaild.