Lezen stimuleren tijdens Nationale Kinderzwerfboekdag

p.50_Verwacht_JSW maart 2017_BeeldverhaalKinderzwerfboek organiseert aan het begin van de Kinderboekenweek (op 4 oktober 2017) de vijfde editie van de Nationale Kinderzwerfboekdag. De organisatie roept iedereen in Nederland op om een gelezen kinderboek uit zwerven te sturen. Het doel hiervan is dat er meer boeken in omloop komen die gelezen kunnen worden door kinderen.

Kinderzwerfboek is gericht bezig om lezen te stimuleren onder kinderen die in achterstandswijken wonen. Met name deze doelgroep heeft thuis weinig of geen boeken om te lezen. Er zijn 1.800 KinderzwerfboekStations in Nederland, waarvan 400 in achterstandswijken. Er wordt hard gewerkt om dit aantal te laten groeien. Jouw school kan hierbij een handje helpen door mee te doen aan de Nationale Kinderzwerfboekdag.

Kinderboek uit zwerven sturen
Roep alle kinderen uit je klas op om op 4 oktober 2017 een gelezen kinderboek mee naar school te nemen. Vraag voor 26 september 2017 voldoende zwerfstickers aan voor alle kinderen op school. Door zwerfstickers aan te vragen, is de school direct aangemeld voor de Nationale Kinderzwerfboekdag. Op 4 oktober 2017 plakken alle kinderen een zwerfsticker op het boek. Om beurten mogen de kinderen hun boek van een zwerfcode voorzien. Dan is het tijd om de boeken uit zwerven te sturen. Bijvoorbeeld door kinderen onderling boeken te laten ‘ruilen’. Of breng de boeken naar een KinderzwerfboekStation bij jullie in de buurt. Meer informatie over deze actie vind je op de website van Kinderzwerfboek.