Verwacht in JSW

p.50_Verwacht_JSW maart 2018_Boek lezenDenken en spreken over boeken 
Nederlandse kinderen vinden het steeds minder leuk om thuis boeken te lezen. Het gevaar van een neerwaartse leesspiraal, minder leesmotivatie, minder lezen en minder prestatie, ligt op de loer. Literaire gesprekken kunnen leiden tot een positieve leesspiraal en hogere leesprestaties.

Leesplezier voor zwakke lezers
Je kiest er niet vaak voor om dingen te doen waar je niet goed in bent. Zo zal een kind met leesproblemen niet snel voor het plezier een boek gaan lezen. De pilot ‘Aangepast lezen en Makkelijk Lezen Plein in de Bibliotheek op school’ heeft aangetoond dat dat de materialen die zij hebben ingezet, voor zwakke lezers en dyslectici, wel degelijk leiden tot leesplezier.

Geschiedenis met TIJDWIJS
Bij geschiedenisonderwijs is het plaatsen van gebeurtenissen in de tijd een belangrijk doel. Tegelijkertijd blijkt dat leerlingen dit vaak lastig vinden. Hoe kunnen we het onderwijs in historisch tijdsbesef voor deze leerlingen verbeteren? Ontdek praktische adviezen uit een promotieonderzoek voor onderwijs in historisch tijdsbesef voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Wil je verder lezen maar heb je nog geen abonnement? Klik dan hier.
Heb je een abonnement en wil je digitaal verder lezen? Klik dan hier.