Lezersactie: win Stranders!

SONY DSCDeze maand geeft JSW in samenwerking met uitgeverij Ploegsma vijf exemplaren van Stranders weg.

De ouders van Job en Kaatje zijn ontzettend druk. Daarom moet Job vaak op zijn zusje Kaatje passen. Zelfs op zaterdag als hij de allerbelangrijkste voetbalwedstrijd van het seizoen moet spelen. Job is het zo zat om altijd maar op Kaatje te moeten passen dat zijn verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt. Als Job zelf strandt in de wereld waar hij zijn zusje heen verwenste, blijkt dat er maar één manier is om weer thuis te komen: hij zal Kaatje moeten redden. In een wereld die bevolkt wordt door monsters en waar je het landschap niet kunt vertrouwen, is dit een moeilijke opgave. Hij is niet de enige die naar zijn zus op zoek is.

Kerntitel Kinderboekenweek
Het boek Stranders is één van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2017 voor groep 7 en 8. Je wordt tijdens het lezen helemaal meegesleurd in de avonturen van Job. De verzonnen monsters en landschappen – die getekend zijn door Maaike Putman – zorgen ervoor dat je je eigen fantasie kunt laten spreken. De afbeeldingen geven je namelijk net genoeg informatie om je van sommige wezens een voorstelling te kunnen maken. De rest blijft over voor de verbeelding. Het boek verscheen in november 2015, maar al daarvoor zijn de filmrechten verkocht. De opnames zijn in 2017 gestart. Lees het boek als je niet op de film wilt wachten.

Meer informatie?
Kijk op de site www.ploegsma.nl voor meer informatie over het boek Stranders. Wil je kans maken op een van de vijf exemplaren van Stranders? Vul dan onderstaand formulier vóór 17 oktober 2017 in.