Lezersactie: win een set Briljant verrijkend projectonderwijs!

Win een set Briljant verrijkend projectonderwijs!p.29_Lezersactie_JSW janauri 2018_Gids

Deze maand geeft JSW in samenwerking met uitgeverij Pica vijf sets voor verrijkend projectonderwijs voor (hoog)begaafde kinderen weg. Iedere set bestaat uit een handleiding voor leerkrachten en drie projectgidsen voor leerlingen, te gebruiken in groep 4 tot en met 8.

Briljant verrijkend projectonderwijs biedt een overzichtelijke structuur voor een uitdagend verrijkingsaanbod aan (hoog)begaafde leerlingen uit groep 4 tot en met 8. Het materiaal is geschikt voor plusklassen, maar kan ook binnen reguliere klassen gebruikt worden voor een groepje (hoog)begaafde leerlingen. Gedurende circa acht tot tien weken werken leerlingen volgens het stappenplan van Briljant. Leerlingen bedenken en beantwoorden hun eigen leervragen en doen zo nieuwe kennis op. Daarnaast werken ze aan een persoonlijk leerdoel, gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling en de executieve functies. Het project wordt aan het eind van het proces door de kinderen afgesloten met een presentatie en een reflectie.

Oplossingsgericht werken
Briljant verrijkend projectonderwijs bestaat uit een praktische projectgids voor leerlingen en een leerkrachtenhandleiding. De projectgids leidt de leerlingen door de twaalf stappen, en in deze gids houden de kinderen onder andere hun planning bij. De handleiding geeft een beschrijving van de invulling van de lessen. Je kunt deze lessen bij ieder willekeurig thema toepassen. De aanpak is onder andere geïnspireerd op het TASC-model, de Taxonomie van Bloom, inzichten rond executieve functies en oplossingsgericht werken. Het volgen van het stappenplan stimuleert eigenaarschap en bevordert verder de (meta)cognitieve vaardigheden.

Meer informatie?
Kijk op de website www.uitgeverijpica.nl voor meer informatie over de sets voor verrijkend projectonderwijs voor (hoog)begaafde kinderen. Wil je kans maken op een van de vijf sets? Vul dan onderstaand formulier vóór 27 februari 2018 in.