Lezersactie: win Wijzer in executieve functies!

Win Wijzer in executieve functies!

p.29_Lezersactie_JSW oktober 2017_Executieve functies

Deze maand geeft JSW in samenwerking met uitgeverij Pica vijf exemplaren van de Wijzer in executieve functies voor groep 5 tot en met 8 weg.

Executieve functies zijn een hot topic in onderwijsland. Executieve functies zijn nu eenmaal de regel- en aansturingsfuncties van de hersenen. Je hebt ze nodig in de dagelijkse praktijk, kinderen in het bijzonder bij het leren op school. Ieder kind heeft zijn eigen combinatie van sterke en zwakkere executieve functies, waarbij de executieve functies niet op zichzelf staan, maar invloed hebben op elkaar en met elkaar samenwerken. Merk jij dat je leerlingen het lastig vinden om zelf taken op te starten? Of dat zij heel impulsief reageren op anderen? Dat gedrag nemen we vaak voor lief. Gek eigenlijk, want net zoals inhoudelijke vaardigheden geoefend worden, kunnen ook gedragsvaardigheden heel goed geoefend worden op school.

Preventief hulpmiddel
De Wijzer in executieve functies voor groep 5 tot en met 8 helpt je daarbij. Met de wijzer train je de executieve functies van kinderen, zodat hun gedrag verbetert. Niet alleen in de les, maar ook daarbuiten. De Wijzer in executieve functies is een praktisch en preventief hulpmiddel voor het basisonderwijs, waarmee je alle leerlingen actief laat oefenen met de zeven executieve functies. De wijzer bevat laagdrempelige spelletjes, die je snel kunt inzetten. Door de spelletjes krijg je bovendien beter inzicht in de executieve functies van alle leerlingen in je groep. In de handleiding vind je achtergrondinformatie over de executieve functies, mogelijke onderwijsbehoeften en vervolgstappen. Er is ook een Wijzer in executieve functies voor groep 1 tot en met 4 beschikbaar, zodat in iedere groep met allerlei spelletjes geoefend kan worden.

Meer informatie?
Kijk op de site www.uitgeverijpica.nl voor meer informatie over de Wijzer in executieve functies. Wil je kans maken op een van de vijf exemplaren? Vul dan onderstaand formulier vóór 14 november 2017 in.